top of page

Rimke Marije Koper (1984)

De kracht van de adem en de wijsheid van het lichaam zijn zo waardevol, de helende en transformerende werking van deze sessies gun ik iedereen!

De waarden van waaruit ik werk zijn:

Aandacht, authenticiteit, zorgvuldigheid, rust, veiligheid, eerlijkheid en groei. Ik ben sensitief voor wat er in jou leeft, bied een bedding van zachtheid, luister intuitief  en breng helderheid. Ik zie jouw heelheid en herinner je daaraan.

 

Als kind voelde ik andere mensen ook al aan. Ik zag dat wat ze zeiden en hoe ze deden vaak niet overeenkwam met wat ze van binnen voelden. Al in mijn jonge tiener jaren ging ik op zoek naar de zin van het leven en hield ik mij bezig met meditatie en bewustzijn. In 2003 begon ik met yoga en nam ik voor het eerst deel aan een ceremonie met de medicinale planten uit de Amazone. Na mijn opleiding Latijns-Amerika studies aan de Universiteit van Utrecht heb ik een aantal jaren gewerkt als adviseur en projectmanager bij een adviesbureau.

Het leven stuurde mij echter een andere kant op. Een ongeluk in de Zwitserse bergen schudde me flink door elkaar. Ik herstelde niet goed en kon mijn draai niet meer vinden in mijn werk. Ik voelde dat het bedrijfsleven niet bij mij paste en nam in 2011 ontslag om te gaan reizen. Ik wilde het leven doorgronden en bevond me in een zoektocht naar mijn ware zelf. Ik verbleef een tijd in Zuid Amerika, bezocht verschillende sjamanen en nam deel aan en assisteerde bij ceremonies. Hier heb ik als muzikant veel geleerd en met veel plezier bijgedragen.

Ademcoach

Een lange periode van complexe gezondheidsproblemen, ontstaan in mijn jeugd, zorgde voor een blijvende focus op gezond leven in alle opzichten. In mijn zoektocht naar heling heb ik me, naast het werken met plantenmedicijnen, veel bezig gehouden met: voeding, kruiden, meditatie, A Course in Miracles, yoga, non-dualiteit, vrouwenwerk, opstellingen, ademwerk, lichaamswerk, energiewerk, natuurlijk leven. Ik organiseerde en faciliteerde mantra cirkels en ceremonies.

Tijdens mijn zwangerschap en als nieuwe moeder volgde ik van 2013 tot 2016 opleidingen tot kindercoach en kinderyoga docent. Ik gaf workshops Bewust Ouderschap, tot mijn energie het niet meer toeliet. Tijdens een dieptepunt in mijn gezondheid, 1,5 jaar waarin ik heel weinig kon (zie hier mijn verhaal over ziekte en heling), heb ik op een fundamenteel niveau voor vertrouwen en zelfliefde gekozen. Ik besloot het leven helemaal aan te gaan en vond stap voor stap mijn energie en gezondheid terug.

Dit intensieve persoonlijke pad heeft mij veel gebracht. Ik ben bekend met de diepten van de menselijke ervaring en gewend daarbij aanwezig te blijven.  Ik heb een grote bereidheid om alles aan te kijken en schrik niet terug voor de pijnen van het mens zijn.

Lichaamsbewustzijn en ademwerk hebben mij persoonlijk enorm geholpen. Niet alleen heeft het mij fysiek gerevitaliseerd, ook heb ik op emotioneel en mentaal vlak een grote transformatie door mogen maken. Dit weerspiegelt zich in mijn leven door meer innerlijke vrede, draagkracht, helderheid en vertrouwen.
 

De kracht van de adem en de wijsheid van het lichaam zijn zo waardevol! Ik vind het prachtig om te zien wat lichaamsgerichte coaching voor mensen doet. Ik ontvang je graag met alles wat er in je leeft. De helende en transformerende werking gun ik iedereen!

Opleiding

- Adem Coaching, Transformational Breath facilitator, Annette Weers opleidingen

- Kinderyoga docent, Arterre

- Kindercoaching, De Magie van Kindercoaching

- Coaching voor nieuwetijdskinderen, Open Spirit

- Taal- en Cultuurstudies, Universiteit Utrecht

- Latijns- Amerika studies, Universiteit Utrecht

Training

- Eerste hulp bij Psychische Ongevallen

- Haptonomie in coaching

- Embodiment coaching / Focusing

- Trauma en het zenuwstelsel / Polyvagaal theorie

- Individuele opstellingen / tafelopstellingen

- Innerlijk kind werk

- Reading technieken

- Transfo-Energy© Energetisch healer

- Prana flow massage

- Non violent communication

- Mindfulness with kids

- Mindfulness Based Stress Reduction

- Hooggevoeligheid bij kinderen

- Healing Tao

bottom of page