Rimke Marije Koper (1984)

De kracht van de adem en de wijsheid van het lichaam zijn zo waardevol, de helende en transformerende werking van deze sessies gun ik iedereen!

De waarden waar vanuit ik werk zijn:

Aandacht, respect, authenticiteit, zorgvuldigheid, rust, veiligheid, eerlijkheid en groei. Ik ben sensitief voor wat er in de ander leeft, luister intuitief  en breng helderheid.

 

Als kind voelde ik andere mensen ook al aan. Ik zag dat wat ze zeiden en hoe ze deden vaak niet overeenkwam met wat ze van binnen voelden. Al op jonge leeftijd ging ik op zoek naar de zin van het leven en hield ik mij bezig met meditatie en bewustzijn. In 2003 begon ik met yoga en nam ik voor het eerst deel aan een ceremonie met de medicinale planten uit de Amazone. Na mijn opleiding Latijns-Amerika studies aan de Universiteit van Utrecht heb ik een aantal jaren gewerkt als adviseur en projectmanager bij een adviesbureau.

Het leven stuurde mij echter een andere kant op. Een ongeluk in de Zwitserse bergen schudde me flink door elkaar. Ik voelde dat het bedrijfsleven niet bij mij paste en nam in 2011 ontslag om te gaan reizen. Ik verbleef een tijd in Zuid Amerika, bezocht verschillende sjamanen en nam deel aan ceremonies. Ik wilde het leven doorgronden en bevond me in een zoektocht naar mijn ware zelf.

Een lange periode van complexe gezondheidsproblemen, ontstaan in mijn jeugd, zorgde voor een blijvende focus op gezond leven in alle opzichten. In mijn zoektocht naar heling heb ik me, naast het werken met plantenmedicijnen, bezig gehouden met: voeding, kruiden, meditatie, yoga, non-dualiteit, vrouwenwerk, ademwerk, lichaamswerk, energiewerk, gedachtenkracht, geweldloze communicatie, natuurlijk leven. Ik organiseerde ceremonies en avonden mantra's zingen. En ontdekte het helende effect van dansen en creatieve expressie.

Tijdens mijn zwangerschap en als nieuwe moeder volgde ik van 2013 tot 2016 opleidingen tot kindercoach en kinderyoga docent. Ik gaf workshops Bewust Ouderschap, tot mijn energie het niet meer toeliet. Tijdens een dieptepunt in mijn gezondheid, wat 1,5 jaar duurde, heb ik op een fundamenteel niveau voor zelfliefde gekozen en besloten het leven helemaal aan te gaan. Ik koos voor vertrouwen en vond mijn energie en gezondheid terug.

Dit intensieve persoonlijke pad heeft mij veel gebracht. Ik ben bekend met de diepten van de menselijke ervaring en gewend daarbij aanwezig te blijven. Tijdens mijn opleiding tot ademcoach ervaarde ik dat dit essentieel is in het begeleiden van een goede (adem) coaching sessie.

Ik leer elke dag en blijf me ontwikkelen en bijscholen. Onder meer in embodiment coaching, coachen met haptonomie en somatic experiencing. In zelfstudie houd ik me bezig met het zenuwstelsel, en het verband tussen vroegkinderlijk trauma, hechtingspatronen, relatiedynamiek, en chronische ziekten en stress. Lichaamsbewustzijn en ademwerk hebben mij persoonlijk enorm geholpen. Niet alleen heeft het mij fysiek gerevitaliseerd, ook heb ik op emotioneel en mentaal vlak een grote transformatie door mogen maken. De verbonden ademhaling zet ik regelmatig in om mezelf te ondersteunen. Het helpt mij in mijn centrum te blijven in moeilijke perioden en geeft mij helderheid in richting en keuzes.
 

De kracht van de adem en de wijsheid van het lichaam zijn zo waardevol! Ik vind het prachtig om te zien wat ademwerk en lichaamsgerichte coaching voor mensen doet. Ik ontvang je graag met alles wat er in je leeft. De helende en transformerende werking gun ik iedereen!

© AdemRuimte 2020 |   KvK: 66142121  | rimke_koper@hotmail.com | 06-51912154