Rimke Marije Koper (1984)

De kracht van de adem en de wijsheid van het lichaam zijn zo waardevol, de helende en transformerende werking van deze sessies gun ik iedereen!

Al op jonge leeftijd hield ik mij bezig met meditatie en bewustzijn. In 2003 begon ik met yoga en nam ik voor het eerst deel aan een ceremonie met de medicinale planten uit de Amazone. Na mijn opleiding Latijns-Amerika studies aan de Universiteit van Utrecht heb ik een aantal jaren gewerkt als adviseur en projectmanager bij een adviesbureau.

Het leven stuurde mij echter een andere kant op. Een ongeluk in de Zwitserse bergen schudde me flink door elkaar. Ik voelde dat het bedrijfsleven niet bij mij paste en nam in 2011 ontslag om te gaan reizen. Ik verbleef een tijd in Zuid Amerika, bezocht verschillende sjamanen en nam deel aan ceremonies. Ik bevond me in een zoektocht naar mijn ware zelf.

 

Een lange periode van gezondheidsproblemen, waaronder chronische Lyme, zorgde voor een blijvende focus op gezond leven in alle opzichten. In mijn zoektocht naar heling heb ik me, naast het werken met plantenmedicijnen, bezig gehouden met: voeding, kruiden, meditatie, yoga, non-dualiteit, ademwerk, lichaamswerk, energiewerk, hechtingstrauma, gedachtenkracht, patronen in relaties, witte tantra, geweldloze communicatie, natuurlijk leven. Ik organiseerde Ayahuasca ceremonies en avonden mantra's zingen. En ontdekte het helende effect van dansen en creatieve expressie.

Tijdens mijn zwangerschap en als nieuwe moeder volgde ik van 2013 tot 2016 opleidingen tot kindercoach en kinderyoga docent. Ik gaf workshops Bewust Ouderschap, tot mijn energie het niet meer toeliet. Tijdens een dieptepunt in mijn gezondheid, wat 1,5 jaar duurde, heb ik op een fundamenteel niveau voor liefde gekozen. Ik besloot het leven helemaal toe te laten, te vertrouwen, en vond mijn energie en gezondheid terug.

Dit intensieve persoonlijke pad heeft mij veel gebracht. Ik ben bekend met de diepten van de menselijke ervaring en heb geleerd daarbij aanwezig te blijven. Tijdens mijn opleidingen tot ademcoach en embodiment coach ervaarde ik dat dit essentieel is in het begeleiden van een goede (adem) coaching sessie.

Het ademwerk heeft mij enorm geholpen. Niet alleen heeft het mij fysiek gerevitaliseerd, ook heb ik op emotioneel en mentaal vlak een grote transformatie door mogen maken met behulp van de adem. De verbonden ademhaling zet ik regelmatig in om mezelf te ondersteunen. Het helpt mij in mijn centrum te blijven in moeilijke perioden en geeft mij helderheid in richting en keuzes.

De kracht van de adem en de wijsheid van het lichaam zijn zo waardevol! Ik vind het prachtig om te zien wat ademwerk en lichaamsgerichte coaching voor mensen doet. Ik ontvang je graag met alles wat er in je leeft. De helende en transformerende werking gun ik iedereen!

© AdemRuimte 2020 |   KvK: 66142121  | rimke_koper@hotmail.com | 06-51912154