top of page

Lichaamsgerichte coaching

Lichaamsgerichte coaching brengt je dichter bij jezelf.

  • meer in contact met je gevoel

  • je komt dichter bij jezelf

  • meer helderheid over wat je echt wilt

  • blokkades transformeren

  • je leert beter met pijn om te gaan

  • je leert omgaan met emoties

  • creativiteit en levensvreugde komen vrij

  • je voelt je meer authentiek

  • makkelijker keuzes maken

Ademwerk

We starten het coachtraject met een intake. We maken contact met waar je vandaan komt en met jouw zielsverlangen. Vervolgens kijken we wat er in dat moment nodig is. In de coaching sessies werken we met verschillende methoden en technieken. Ademwerk, focusing, meditatie, visualisatie, innerlijk kind werk, opstellingen / systemisch werk, chakra healing, aanraking en andere  technieken worden ingezet.

Wat is focusing?

De simpele, toegankelijke methode van focusing is onderzocht op de Universiteit van Chicago en heeft bewezen een zeer effectieve manier te zijn om blijvende resultaten te behalen in therapie en coaching. Door middel van een aantal stappen identificeren we hoe en waar emoties en gedachten in het lichaam voelbaar zijn.

We zijn geneigd om oplossingen voor problemen en verlangens buiten onszelf te zoeken. Maar dan gaan we weg van ons gevoel, weg van ons lichaam, en blijven we in ons hoofd. Blijvende verandering komt van binnenuit. Focusing helpt om juist weer in het lijf te gaan voelen wat er werkelijk leeft in jou, daar met zachtheid en nieuwsgierigheid bij aanwezig te zijn. Heb je de moed om te voelen hoe het van binnen voelt?

Innerlijk voelen

Onder begeleiding ga je luisteren naar je innerlijke subtiele gevoelens, en wat deze je te vertellen hebben. Wanneer we bij deze ‘vage’ innerlijke gevoelens stilstaan op een vriendelijke, uitnodigende manier, zonder oordeel, krijgt het de kans zich te ontvouwen. Wat je dan ontdekt is meestal nieuw en verrassend.

Het aanwezig zijn met moeilijke gevoelens in een focus sessie geeft doorgaans voldoening. Het gevoel wordt eindelijk gevoeld. Een focus sessie is mild en tegelijk diepgaand. Jij bepaalt zelf de koers van je eigen proces. Het is een veilige manier om aanwezig te zijn met iedere ervaring, zelfs de meest verwarrende en verstorende ervaringen.

De wijsheid van het lichaam

Focusing gaat niet over het herbeleven van gevoelens of emoties, of het analyseren en begrijpen van wat er speelt. Het gaat over luisteren naar de informatie die je lichaam je aanreikt, en daarbij stilstaan met aandacht en respect, zonder dat het opgelost hoeft te worden. Wanneer we helemaal kunnen zijn met wat er is, vindt er op een diep niveau ontspanning plaats. Dit brengt  vanzelf verandering teweeg. Dat is de wijsheid van ons lichaam.  

 

De effecten zijn direct voelbaar als opluchting, verlichting van lichamelijke spanning en van mentale en emotionele stress. Ook ontstaat er meer begrip en inzicht. Ruimte, zachtheid, aanwezigheid en liefde zijn kwaliteiten van ons ware zelf die meer op de voorgrond komen. Wanneer we focussen op een probleem of situatie in de buitenwereld kan dit verschuiven in een onverwachte richting en jouw ervaring van dit probleem zal transformeren. Je voelt jezelf meer in contact met je lichaam, helder van geest, meer zelfverzekerd en beter toegerust om de positieve veranderingen door te voeren die je wenst voor jouw leven.

bottom of page