top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverrimkekoper

Zachtheid als sleutel

In mijn sessies is veel zachtheid aanwezig. De meeste vrouwen die bij me komen zijn sensitief en hebben veel meegemaakt. Waardoor het niet vanzelfsprekend was om hun plek te vinden en zich thuis te voelen in dit leven en het lichaam. Vrouwen die hun eigen weg (hebben moeten) vinden. Het vraagt moed en kracht om je eigen pad te bewandelen. Deze moedige vrouwen willen trouw zijn aan hun waarheid en zijn zich hun wijsheid aan het herinneren. Na jaren van aanpassen en zelf-oordelen, pleasing gedrag of gewoon maar half aanwezig zijn in het lichaam, nemen zij hun ruimte weer in.


Zo mooi om getuige te zijn van de transformatie bij deze vrouwen. Die ook mijn transformatie is, ze zijn stuk voor stuk een spiegel voor mij. De verschuiving te zien van het hoofd naar het hart en het bekken. De bereidheid te zien die er is om alles aan te kijken en te doorvoelen wat zo lang onderdrukt is geweest.


De vorm van de sessies transformeert mee. Ik volg mijn intuïtie en kijk wat er wil ontstaan. Datgene wat 'rijp' is om te doorvoelen en los te laten dient zich vanzelf aan. We hoeven slechts te volgen. Het lichaam bevat de wijsheid en leidt ons naar datgene wat nu aangekeken kan worden.


Het lijkt magisch, maar in werkelijkheid is het zo natuurlijk. Ons lichaam helemaal te bewonen, ons bekken te bewonen, onze basis daar te voelen, is volgens mij een natuurlijke staat van zijn. Daar is rust, helderheid, weten. Gewoon te Zijn, niets te moeten, een diepe acceptatie van wat is. Openheid voor het leven, voor inspiratie en waar de levensenergie heen wil stromen.


De weg naar dit contact met de wijsheid van ons lichaam lijkt soms lang. Omdat we er van alles tussen hebben gezet. Angst om te voelen wat er te voelen is, oordelen over onszelf, over de gevoelens, over de weerstand. Wanneer je voelt dat het niet lekker loopt in je leven, wanneer je ware zelfconnectie mist, kan er bereidheid ontstaan om aan te gaan kijken wat er tussen staat. Te voelen, er bij te zijn, zonder oordeel.


Met adem, beweging, geleide meditatie, innerlijk kind werk, opstellingen gaan we samen kijken en voelen. Met nieuwsgierigheid en zachtheid. Zodat het weer kan smelten en de levensenergie weer vrij kan stromen.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page