top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverrimkekoper

Openen als een bloem - een adem ervaring

Bijgewerkt op: 2 apr.

Volledige adem

Ik adem diep en vol, in mijn buik, naar mijn bekken via mijn flanken tot in mijn borst. Volledig aanwezig, drink ik de nectar van het leven in. Ik voel de energie opladen, het is mijn energie die expandeert. Ik laat het gebeuren, over de grenzen van mijn lichaam heen, groeit mijn energie veld. Het voelt goed.


Ik adem door, met meer tempo nu, het wordt intenser. Mijn lichaam begint te tintelen hier en daar. Ik vertrouw op het proces, weet dat elke ademhaling mij schoonmaakt, fysiek en emotioneel.


Adem door de weerstand heen

Dan ben ik een moment afgeleid door ideeën die opkomen, inspiratie en creatieve ideeën. Ze zijn zo leuk dat ik er even helemaal in op ga. Ik vergeet half dat ik aan het ademen ben, maar mijn lijf ademt door in het zelfde ritme.


Na een paar minuten wordt ik me weer bewust van wat ik aan het doen ben, door de begeleidende stem op de achtergrond, en breng mijn aandacht terug naar mijn adem. Ik word me gewaar van een ongemakkelijk gevoel in mijn buik. Aha, daar wilde ik dus van weg. Ik adem er naartoe met zachtheid en aandacht.


Het gevoel van ongemak wordt groter, er komt emotie bij, spanning in het lichaam, ik sta het toe, een moment van tranen, ontlading, en weer ontspanning. Ik laat de adem rustiger worden en geef me over aan de ontspanning.


Thuis in mezelf

Ik voel de energie stromen door heel mijn lijf. Breng mijn aandacht en adem meer naar mijn hart gebied. Het voelt daar zacht en warm, ik voel de liefde in mijn hart. Het ontroert me. Licht komt binnen in al mijn cellen. Vreugde stroomt in mijn lichaam.


Het gaat moeiteloos en ontvouwt zich natuurlijk. Ik open zoals een bloemknop zich opent in het zonlicht. Ik geniet van deze heerlijke staat. Gedachteloos, ontspannen, alleen maar Zijn. Ik ben in mijn ware zelf, in het hier en nu, in mijn lichaam. Deel van de Goddelijke intelligentie en liefde. In contact met wijsheid en helderheid. Ik ben thuis in mezelf.


Helderheid en inspiratie

In deze staat kan ik uren blijven liggen genieten, dieper rusten in mijzelf. Vaak komen er dan goede ideeën op, krijg ik ineens inzichten in wat me te doen staat, creatieve ideeën en inspiratie. Mijn lijf voelt ontspannen, ik voel me voldaan en kan daarna heerlijk slapen.


Het was alweer even geleden dat ik een adem sessie deed met mezelf. Ik voelde de behoefte nu, en ook de ruimte om weer dieper te voelen. In stilte mediteren in mijn eentje, daarin kan ik niet altijd mijn draai vinden. Voor mij werkt het beter om te mediteren in een groep, een geleide meditatie te volgen of een actieve meditatie te doen zoals een adem meditatie. Ik heb een mooie audio waar ik me vandaag door heb laten begeleiden in een verbonden ademsessie van een uur.


Verbonden adem

De verbonden adem, diep en volledig zonder pauzes tussen de in en uit adem, brengt een transformerende energiestroom op gang. Gedachten, ideeën, gevoelens komen langs. Soms neemt een gedachte me even mee, en dan keer ik weer terug naar mijn adem.


Iedere adem sessie is anders. Soms is er meer te voelen en te ontladen, kan het intens zijn, soms is het puur genieten. Je hebt altijd zelf de regie over hoe diep je gaat, doordat je je adem kunt versnellen of vertragen en daarmee de intensiteit regelt.


Wil je ook ervaren wat een verbonden ademsessie voor je kan doen? Ik begeleid individuele ademsessies, adem trajecten en kleine groepen. Zie de agenda of neem contact op.


Rimke Marije Koper

AdemRuimteCoaching.nl18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page